Systeem

Mijn vliegsysteem
Mijn systeem is het traditionele weduwschap, dus alleen met doffers en de duivinnen op de natour. Dus zo simpel mogelijk.
Ik begin het seizoen met ca. 20 koppels en na de Vitesse (ca. 7 vluchten) weet ik al wel wat voor vlees ik in de kuip heb, en speel de rest van het programma Midfond en eendaagse fond uit met ca. 10 doffers.

Ik begin het seizoen met weinig tonen van de duivinnen en met licht voeren om het kaarsje zo lang mogelijk brandend te houden. Ik geloof alleen in kwaliteit en streng selecteren. Na de Vitesse verwijder ik de doffers waarmee niet meer gespeeld wordt nog niet van het hok, dit om het evenwicht in het hok te bewaren. Het tonen van de duivinnen duurt van een kwartier tot een uur, afhankelijk van de vlucht. Alle hokken hebben hardhouten roosters op de vloer.

Medisch wordt er 2 a 3 keer per jaar een geelkuur van 8 dagen gegeven en wordt er in de winter gekuurd tegen paratyfus. Uiteraard worden ook de noodzakelijke entingen gegeven.

Ik heb ook ongeveer 20 kweekkoppels en kweek jaarlijks 60 a 70 jongen. Alleen de jonge duivinnen (dus geen doffers) worden verduisterd van een week na het spenen tot ongeveer half mei. Tot aan het einde van het verduisteren zitten de jonge duivinnen en doffers gescheiden daarna komen ze samen. Ik koppel meestal eind januari.

Dus eigenlijk is mijn systeem niets nieuws maar kwaliteit is waar het om draait en streng selecteren. Prestaties is de norm (kopvliegers en geen prijsvliegers), dan maar een paar minder.

Het weer

weersverwachting